AVOKÁDOVÁ POMAZÁNKA

Práci s avokádem mám moc ráda, jediný co nemusím je, čekat na něj až dozraje. Nejraději mám takový ty tmavý avokáda s tou hrubou slupkou, chutnají mi víc. Dovážíme si avo z Německa, kvalitou jsou lepší a většinou jsou hned ready! 🙂

Tohle ohromí snad každýho na nějaký společenský nebo rodinný akci, proto pracuj s minimálně dvěma avokádama, protože ti nehrozí, že by něco zbylo…

Připrav si:

  • 2 avokáda
  • šťáva z 1 limetky
  • 1 mascaropne (250 ml)
  • půlka vaničky tučného tvarohu (červená vanička)
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2-3 stroužky česneku (českého)
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • chilli

Na ozdobu:

  • sezam
  • olivový olej
  • čerstvý koriandr
  • plátky limetky
  • chilli omáčka (srírača)
  • domácí rukolové pesto – pro navýšení chuti (recept hýr: http://makysmaky.cz/?p=79)

*Pomazánku samozřejmě namaž na pečivo- bagetku, chlebíček, ale dá se jíst i pomocí krekru, nachos nebo čerstvé zeleniny

Jak na to…

Zralá avokáda si rozmělni vidličkou nebo třeba tyčovým mixérem. Mixér ti zaručí rychlost práce a hladké avokádo, což u pomazánky vyžaduješ. Kdyby to bylo guacamole, stačí i vidlička. U guacamole je dobrý, když je spíš na hrubo.

Avokádo si potřísni limetou, aby neztratilo svou krásnou zelenkavou barvu. Přidej mascarpone, tvaroh, majonézu a olivový olej. Dochuť pepřem, solí, chilli a propasírovaným česnekem. Vše pořádně smíchej, nemusíš už mixérem.

Namaž pomazánku na bagetky a podle tvých představ ozdob. Můžeš se inspirovat fotkama 😉 Dobrou chuť!

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..