TAGLIATELLE S PEČENOU DÝNÍ A RICOTTOU

Dýňová sezóna pomalu ale jistě začíná a to znamená jediné- babí léto, podzim, pomalinku dušičky a hlavně Halloween. Já vim, strašim, na všechno je ještě brzo, ale už se nám to na záhonku oranžoví, a moje nejoblíbenější podzimní surovina může přijít na scénu. Do dýňové polévky jsem se zamilovala, ale tohle jídlo jí taky docela slušně šlape na paty. Je to úplně jednoduchý

img_9179

Pro 4 osoby budeš potřebovat:

  • 1 balení tagliatelle těstovin 400 g
  • malou dýni Hokaido
  • 1 cuketu
  • olivový olej
  • provensálské koření
  • balzamikovou redukci
  • 1 kelímek ricotty (nebo zakysanou smetanu, ale ricotta je lepší)
  • 2 hrsti rukoly
  • 4 stroužky česneku (nebo podle chuti)
  • sůl
  • pepř
  • čerstvou bazalku
  • šťávu z půlky citrónu
  • pro masožravce: pancettu nebo slaninu

Na ozdobu:

  • opražená dýňová semínka
  • chilli
  • bazalku
  • hoblinky parmazánu

 

Jak na to…

Vezmi si dýni, vydlabej si jí a neloupej ji (jen ji pořádně omyj). V kůře je spoustu vitamínů a je to takhle chutnější. Když máš dýni očištěnou, tak ji rozřízni na malé měsíčky a dej na plech s pečícím papírem. K ní přidej i na kolečka nakrájenou cuketu. Zakápni vše olivovým olejem a balzamikovou redukcí, osol, opepři, a posyp provensálským kořením. Dej péct dokud nebude dýně měkká, to je cca 20 min na 200°. Pokud ji vyndáš o něco dýl z trouby a bude trochu načernalá, tak to vůbec nevadí, ba je to dokonce lepší.

Dej si vařit tagliatelle nebo nějaké jiné těstoviny, které máš rád/a. Mezitím co se ti těstoviny vaří, do misky si dej celou ricottu s prolisovanými stroužky česneku, solí, pepřem a šťávou z citrónu. Vše promíchej. Když jsou tagliatelle uvařené, zamíchej do nich ricottu. Upečenou dýni si nalámej rukou do těstovin a přidej i cuketu. Pro příjemně štiplavou a pikantní chuť tam dej čerstvou rukolu. Pokud jsi masomil přidej i orestovanou pancettu. Zasypej parmazánem, opraženými dýňovými semínky, bazalkou a chilli. A můžeš podávat, je to rychlovka a mňamka.

 

img_9106

img_9123

img_9180

img_9179

img_9175

Dobrou chuť!

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..