TAPENÁDA ZE ZELENÝCH OLIV

Tohle jídlo si můžeš připravit, jak na Štědrý den, tak na Silvestra či narozeninovou oslavu. Tohle je asi ten nejrychlejší recept, jaký tu kdy byl. Kdo miluje olivy, tak tohle je to pravé olivové.

Na větší misku tapenády budeš potřebovat:

  • 400 g kvalitních zelených oliv
  • 1,5 dl olivového oleje
  • sůl (ale pozor s ní, většinou jsou olivy ve slaném nálevu)
  • čerstvě mletý pepř
  • 3 velké stroužky česneku
  • 2 lžíce kapar (ty jsou taky slané)
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 2 lžičky sušeného provensálského koření

 

Jak na to…

Vlastně dej všechno do mixéru a vše rozmixuj. Podle chuti přidej sůl a pepř. Měla by vzniknout taková olivová pasta. Podávej na rozpečené bagetce, topince nebo krekru.

Dobrou chuť M.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..